Välkommen till min hemsida!

torsdag 12 september 2013

Junior-Vm i London

I dag körde jag mitt största lopp hittills i min karriär, junior-VM i London.
Jag åkte hit i tisdags tillsammans med Joel Vikner och Joakim Berggren, senare anslöt även Per Wangel som pluggar här i England.

Dagarna innan loppet var det väldigt lätt träning, det var lite svårt att få till cykelträning då London är en storstad med massor bilar och även vänster trafik.

På morgonen innan tävlingen kände jag mig väldigt spänd, var väldigt nervös.
Jag visste att startfältet var riktigt vasst, mycket bättre än det i junior-EM. Men det var ändå ganska skönt för jag hade ingen press på mig själv eller från andra att jag skulle prestera något resultat, utan jag var med för att lära. Men samtidigt ville jag ju så klart göra mitt bästa och göra en riktigt bra tävling. Jag ville avsluta säsongen på ett bra sätt.

Sedan ett tag tillbaka har jag haft lite problem med högra knät. Men med vattenlöpning och en del hårdare nyckelpass har jag kunnat behålla löpformen. Knät känns mycket bättre nu och jag var inte speciellt orolig att knät skulle påverka tävlingen.

Jag hade ganska tur med lottningen av startnummer, fick 23 vilket betyder att jag får välja plats på pontonen som nummer 23. Jag valde en plats långt till höger eftersom jag trodde jag skulle kunna få fritt vatten där. Starten gick och det kändes sådär, kände mig ganska spänd och fick inte upp någon direkt fart. Runt första bojen låg jag nog bland de allra sista, jag vet att jag brukar vara ganska stark sista delen på simningen men det var väldigt trångt och svårt att simma om vilket gjorde att jag inte plockade så många placeringar sista delen. Upp ur vattnet som 67:a..

Gjorde en hyfsad t1 såg att det var ganska många framför mig och jag körde stenhårt första delen för att komma ikapp. Det blev en liten klunga men jag missade precis att komma med 2:a klungan som senare visade sig ha kört ikapp 1:a klungan.

På cykeln var jag ganska aktiv, men insåg efter ett tag att vi inte skulle kunna köra ikapp 2:a klungan. Det var blöta vägar så det var sjuukt halt, kände att däcket släppte ett par gånger. Tog det väldigt lugnt för jag ville verkligen inte vurpa igen som jag gjorde på junior-em.

Vi blev tillslut en ganska stor grupp och jag ville försöka att vara först in t2 och det lyckades nästan då jag var 2:a in och 3:a ut. Löpningen kändes bra, men det tog ett tag innan jag kom in i riktigt bra flyt. Nöjd med löpningen då jag fick 16.15, slutade tillslut 55:a, direkt efter målgången kändes det sådär, jag missade den stora klungan på 50 man och hade jag hamnat i den är det ett helt annat utgångsläge inför löpningen.

Men där är jag inte riktigt än. Lite mer simträning och lite mer erfarenheter av sådana starter som är i stora lopp som de här så ska jag vara med i huvudklungan på cyklingen. Jag hade inga direkta mål utan jag skulle vara med för att lära, jag har två år kvar i den här klassen och om 2 år ska jag vara som bäst. Min löptid står sig hyfsat bra men ska man vara med och slåss om en pallplats ska man räkna med en löptid ner på 15 blankt och till och med under 15min. Men jag tar med mig massor erfarenheter och det här var helt klart häftigaste tävlingen jag kört, hade dock varit ännu häftigare om jag skulle kunna slåss om de lite högre placeringarna. Men det får bli nästa år ;)

Nu är traithlonsäsongen slut, en säsong som har gått långt över förväntan. Jag har verkligen fortsatt utveckla min simning och det har gjort att jag kan konkurrera med Sverige-eliten. Löpningen har väl som förväntat inte fortsatt i samma utvecklingskurva som tidigare. Men jag har ändå fortsatt att utvecklats.

Om jag får ordning på knät till 100% blir det en satsning mot terräng- SM i Falun.
Men det här var sista triathlontävlingen

/Gabriel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar