Välkommen till min hemsida!

lördag 21 september 2013

Slut på triathlonsäsongen och tankar

Nu är triathlonsäsongen slut för i år.  Det känns rätt tråkigt men ändå skönt. Skönt att kunna bygga upp kroppen igen och utvecklas inför nästa säsong. En säsong som jag längtar till. Hoppas den kan bjuda på minst lika många överraskningar som i år.

Dagarna efter Junior-VM hade jag grym motivations boost, Jag visste att jag var över 3min efter vinnaren och kom till slut 55:a vilket är långt ner i resultatlistan. Men jag gjorde mitt bästa och tyckte jag gjorde ett bra lopp. Det finns mycket att jobba på, men om 2 år ska jag vara med och slåss om en riktigt bra placering.

Jag har under de två stora internationella tävlingarna jag kört lärt mig att för att kunna slåss om en bra placering måste man kunna simma riktigt bra. Det är även väldigt viktigt att kunna vara snabb i starten och de första 100 metrarna för att snabbt kunna få fritt vatten och simma ostört. Ju fler internationella lopp man gör desto bättre tror jag man blir på starter och taktik.
Både JEM och JVM har jag legat för långt bak på simningen för att kunna komma med 1:a eller 2:a klungan. Nu under vintern kommer jag lägga väldigt mycket fokus på simningen och med ca 7-8 sim pass i veckan hoppas jag kunna ta ett stort steg framåt.

Men om man kollar tillbaka på hur jag simmade för bara ett år sedan är det rätt häftigt att kunna säga att man kört JVM. Ca 5:20 gjorde jag på 400m simning vid samma tidpunkt förra året, nu ligger den tiden nere på ca 4:35.

Löpningen måste också bli ett snäpp vassare. 16:15 fick jag på den avslutande 5km löpningen, vinnaren hade strax under 15:00. en minut och 15s är mycket, men om jag får 2 år med riktigt bra löpträning ska jag kunna springa ner mot de tiderna.

För ca 4 veckor sedan fick jag en liten överbelstingskada i högra knät. Det har hindrat mig från att springa som vanligt. Men med hjälp av bra coaching och vattenlöpning har jag behållit min löpform och nu när skadan har släppt är jag grymt taggad att börja löpträna ordentligt igen.

Nästa vecka springer jag Lidingöloppet 10km och veckan därefter ett halvmaratonlopp på hemmaplan i Motala.
/Gabriel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar