Välkommen till min hemsida!

tisdag 13 augusti 2013

SM olympisk i jönköping

I lördags körde jag SM på olympisk distans i Jönköping. Målet innan tävlingen var att försvara mitt Jsm-guld från sprint-sm, jag visste att jag också kunde placera mig bra i senior klassen med ett bra lopp, men startfältet var riktigt sort och starkt.

Starten gick ganska sent, vid klockan 16, men jag körde som vanligt en lätt morgonjogg innan frukost. Åt även en lätt lunch 3 timmar innan start.

Det var väldigt osäkert om det skulle bli våtdräkt eller inte. Men 1 timme innan start var det 20,1 grader vilket gjorde att det blev förbjudet med våtdräkt med minsta möjliga marginal.

Simningen: Pontonen som vi startade ifrån var väldigt liten, med ca 40 startande blev det riktigt trångt. Men som tur är så låg jag bra till i svenska cupen vilket gjorde att jag fick stå längst fram.
Starten gick bra och kom iväg fort. Blev inte så trångt som jag hade trott. Låg med en ganska stor grupp på simningen som höll ihop nästan hela simningen men på slutet blev det lite mer utspritt.
Jag låg långt fram och var tillslut 5:a upp ur vattnet.


Cyklingen: Jag och Stefhan Andersen kom ut på cykeln samtidigt och växeldrog i början, men bakom precis bakom såg jag att Johan Sarwe bara låg ca 5-10s bakom oss. Johan är en riktigt stark cyklist, så han kom ikapp efter ett varv.
Banan var väldigt teknisk 10 varv på 4km med 2st 180 garders svängar och ca 4st 90 graders per varv. Jag kände att jag tappade något på de mest tekniska partierna av banan men kunde ändå ligga med ganska lätt. På ca 6:e varvet av 10 lyckades vi köra ikapp Per Wangel. 2 varv senare hade vi även kört ikapp ledaren Joel Vikner. De 2 sista varvet var det mycket taktik och ingen ville dra.
Stefhan ryckte på sista varvet och fick en liten lucka på ca 15s ut på löpningen. Bakom var vi 5st som kom samtidigt in i växlingsområdet och växlade till löpning.

Löpningen: T2 gick väldigt bra och kom ut tillsammans med Joel och Per. Vi sprang om Stefhan efter ca 1,5km, ungefär där fick Per en lucka till Joel och mig. Benen var pigga och jag låg bakom Joel hela tiden, jag vet att Joel är riktigt bra på att springa och att jag aldrig slagit honom, Men han hade cyklat själv nästan hela cyklingen medans jag fått draghjälp. Därför intalade jag mig själv att jag kunde slå honom och jag skulle pröva att göra ett ryck med ca 1,5 km kvar. Om man inte vågar kan man inte vinna. Jag kände att jag inte fick en liten lucka men jag fortsatte att öka och tog i allt vad jag hade, kollade aldrig bakåt utan fortsatte hela vägen till upploppsrakan där jag kollade bakåt och såg att jag hade skapat en rejäl lucka. Hur glad som helst kunde jag springa i mål som total 2:a i SM och även 1:a i JSM. Fick även näst bäst löptid efter vinnaren Per Wangel, min tid blev 33:47 vilket jag är grymt nöjd med!

Det här var helt klart mitt livs bästa triathlonlopp.  Jag cyklade smart och taktiskt och sparade benen till löpningen. Jag försvarade mitt JSM-guld och behöll min andra plats i svenska cupen!

Det var mitt sista triathlonlopp i Sverige, men redan nästa vecka är det dags igen. Nordiska mästerskapen i Norge. Jag tävlar där i Ungdomsklassen och hoppas jag kan vara med och slåss om
guldet.
Foto: Ola SilvdahlInga kommentarer:

Skicka en kommentar