Välkommen till min hemsida!

lördag 29 december 2012

Jullov

Nu har jag avklarat min första termin på Triathlongymnasiet och det är väldigt skönt att slippa skolan ett litet tag och ha jullov. Jag har verkligen utvecklats sedan jag började här i sommras jag har inte bara blivit en bättre triathlet utan också lärt mig hur det är att bo själv och vad allt det innebär.

En säsongssumering har jag redan gjort då min säsong var slut efter Lidingöloppet i slutet av september. Nu är jag fullt inne i satsningen mot säsongen 2013 och börjar planera vilka tävlingar som ska köras. 
Till nästa år kommer det förmodligen inte bli lika många tävlingar som förra året då jag tror att jag nästan var uppe i 50st. Det kommer bli satsning på Triathlon men jag kommer ändå köra en hel del löp tävlingar.
Ett av målen blir att försöka ta mig till Ungdoms-EM som kommer gå i Holten, Holland i mitten av juni.

Vad har hänt sedan sist jag skrev då? Jo, vi från triathlongymnasiet åkte för ett par veckor sedan till Wandus i linköping där vi gjorde laktattester. Vi tog blodprover mellan olika farter på löpbandet och ökade farten något för varje blodprov. Jag fick fram att jag har en tröskelfart på 3:25 min/km och tröskelpuls på 182slag/minut. Det man kallar Tröskel är den fart man kan springa utan att få mjölksyra.

Jag har också kört "säsongens" första tävling. Vilket var Akeles km på den något udda distansen 2000m.
Innan tävlingen var jag ganska säker på att tiden inte skulle bli speciellt bra. Med tanke på att jag istället satsat på att öka mängden simning har löpningen blivit lite lidande. Men tävlingen gick över alla förväntningar och jag kom in på tiden 5:52. Vilket var pers med ca 10s från i sommras. Jag paserade1500m på 4:22 och det var nästan pers på den distansen också. Det var riktigt skönt att få ett kvitto på att min utvecklingskurva fortsätter peka uppåt. I början av Februari kommer jag köra DM på 3000m och är formen bra och jag fortsätter träna som jag gör nu kan jag nog komma under 9 minuter! :)

Idag blev det ett långpass på 20,5km med lite lätta tröskelintervaller i mitten av passet. I torsdags körde jag ett hårt intervallpass med Akele i campushallen. Passet var 9x800m med 1minuts vila. Det kändes riktigt bra och kunde hålla ett snitt på ca 2:26 per 800:ing. Den senaste veckan har det blivit 9,2 mil löpning mestadels bestående av distanspass.

Till våren kommer det bli två utlandsläger, först en vecka på påsklovet till Italien tillsammans med Akele. Vi kommer där att bo på ett sporthotell och kommer bl.a ha tillgång till en olympisk simbassäng (50x25m). Ca 2 veckor efter det åker vi från Triathlongymnasiet till Mallorca i 10 dagar där vi också kommer ha tillgång till en olympisk bassäng. Jag ser verkligen fram emot det och jag vet att man får en rejäl motivations kick när man kommer utomlands till varmare breddgrader.

Till nästa år kommer det bli ett klubb byte till klubben Nocout. Jag sökte till deras elitsatsning och fick reda på att jag kom med. Jag kommer få hjälp med kläder, cykel, anmälningsavgifter mm. Men jag kommer fortfarande springa för IK Akele!

Gott nytt år!
/Gabriel

                                                   Bassängen vid Gardasjön i Italien! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar