Välkommen till min hemsida!

onsdag 30 januari 2013

Två drömgränser sprängda

I skrivandes stund har jag studiedag vilket är riktigt skönt. Jag ska skriva lite om mina 2 lopp på 3000m löp och 400fr. Där jag klarade 2 av mina högt uppsatta mål det här året på gymnasiet, nämligen att springa under 9 minuter på 3000m och simma under 5 minuter på 400m.

I lördags sprang jag Norrköping indoor games i det ganska nybyggda stadium arena. Jag skulle springa 3000m och förhoppningen innan loppet var att gå under den magiska gränsen 9 minuter.

Jag visste att jag hade det i mig för jag hade gjort 5:52 på 2000m en månad innan. Men jag visste att det skulle bli tufft att klara, riktigt tufft och det blev det.
Innan loppet var jag så klart lite nervös, det var årets första tävling och jag hade höga förhoppningar på mig själv. Startfältet var riktigt starkt och jag visste att jag inte hade en chans på pallen. Men å andra sidan var jag inte ute efter en bea placering det var tiden som var det viktiga.
Innan start hade jag pratat ihop mig lite med en klubbkompis, Edvin. Som också
Satsade att komma under 9 minuter.

Loppet var igång. Jag drog första 1000 och det kändes inte alltför jobbigt. Vi passerade 1km på ca 2:55. Jag släppte fram Edvin som matade på i ganska exakt 3:00 fart och vi passerade 2km på ca 5:56.
Nu börjar det bli riktigt jobbigt men jag lyckas hänga i och när det är 400m kvar ser jag att jag måste öka för att klara sub 9 så jag springer om Edvin och lägger in en spurt. Sista varvet på 33s och jag springer in på 8:54! Så trött som jag var i mål har jag nog aldrig varit tidigare.
Men jag klarade det, sub9!!! Slutade 6:a i det tuffa startfältet där vinnaren vann på 8:29.

I måndags hade vi ett Simtest på 400fr.
Där hade jag chansen att spränga ytterligare en drömgräns. Sub5. Jag har ganska länge känt att simformen känns riktigt bra och visste att jag skulle kunna klara det men samma sak här som på 3000, visste jag att det skulle bli riktigt tufft.
Öppnade första 100 på 1:11, en perfekt öppning. Passerade 200m efter 2:24 men där började mjöksyran komma.
Simning är ju lite svårare att hålla koll på hur man ligger till tidsmässigt. Men Vevade på med armarna och tog i allt vad kroppen klarade och när jag tog handen i kaklet och hörde Macce skrika 4:54! Jag hade klarat det. Sub5!

Riktigt nöjd med båda loppen! Sub9 och sub5! Nu är det bara 54s kvar till nästa!
/Gabriel

Film från loppet:

2 kommentarer: