Välkommen till min hemsida!

söndag 12 augusti 2012

UsmX2

Lördagens ungdoms sm-lopp i sprint(750m simning, 20kcykling, 5km löpning) gick i Jönköping. Banan var lagd mitt i centrum och det var fullt med folk överallt. Eftersom Triathlon-loppet var en del av Jönköpings stadsfest.

Vi ungdomar startade med alla masters som också tävlade i sm.
Vi startade simningen i en liten kanal och simmade under en kort och en lång bro. Det blev väldigt trångt i början och jag fick lite andnöd, men när vi hade simmat hälften av banan hittade jag bra flyt. Då simmade jag om Dennis som var ledaren i våran klass.

Upp ur vattnet hade jag en lucka på ca 10s ner till Dennis. T1 växlingen gick ok. Drafting var inte tillåtet, så jag höll en 10meters-lucka upp till några i mastersklassen. Cyklingen kändes inte jättebra men kunde ändå hålla hyfsad fart på den väldigt svängiga banan med 2st 180-graders svängar varje varv ca 38km/h snitt. Vi cyklade 5 varv på en något kort cykelbana.

Jag ökade några sekunder på Dennis och Hampus, och jag gjorde en bra t2 växling och började springa. Banan var väldigt flack och rak bortsett från de gånger man skulle in i växlingsmorådet och varva, då blev det riktigt trångt.
Men löpningen kändes riktigt bra och det var kul att hela tiden springa om och varva alla masters. Sluttiden på löpningen blev 16:05 med ett snabbt sista varv.  Banan var ca 100meter för kort men löpningen är jag riktigt nöjd med!  Totaltiden blev 58:16, men viktigast var att jag höll undan för Dennis och Hampus och fick Usm-guld+svenska cupen vinnare. Jag vann även över alla masters som startade.

Fick en snygg pulsklocka, två blombuketter och någon slags lykta.

Efteråt stannade vi och kollade på seniorerna och juniorerna, där bl.a. Lisa Nordén var med och vann överlägset. Har aldrig sett så mycket folk på en Triathlon-tävling i Sverige!

Tider:

  sim        cykel         löp             totalt
10:38   00:30:36    00:16:05    00:58:16
Efter det åkte vi hem och på morgonen åkte vi upp till Upplands-Väsby i Stockholm för att vara med på Usm i friidrott. Där körde jag 2000m hinder. Kände mig väldigt seg och trött i kroppen från gårdagens urladdning men efter uppvärmningen kändes det lite bättre.

Vi var 8 stycken väldigt duktiga löpare som startade och jag visste att det skulle bli riktigt tufft att ta en medalj.

Starten gick och precis innan första vattenhindret tappade en av löparna ena spikskon och ramlade ner i vattengraven. Han bröt och vi blev en mindre som slogs om medaljerna. De två som låg först fick efter 1 varv en liten lucka och stack ifrån. Jag låg tillsammans med 2 andra. Men för varje hinder tappade jag hela tiden några meter upp till dem jag var inte särkilt trött men min dåliga hinder teknik gjorde att jag tappade där. Men tog in igen på slätten. När ca 2 varv återstod gjorde jag ett ryck bakifrån och fick en lucka som jag höll in till mål. Kom in som 3:a och tog min första Usm-medalj i löpning! Tiden blev 6:31,90.

En riktigt fin helg med USM guld i Triathlon och USM brons i löpning (2000m Hinder)

/Gabriel

Bilder:

En riktigt bra helg!

2 kommentarer: