Välkommen till min hemsida!

lördag 28 juli 2012

Vinst i Gammalkil!

I dag körde jag Gammalkils minitriathlon, som är ett gammalt lopp strax utanför Linköping som genomfördes för 22:e gången.
Man kör 1/10 Ironman, alltså 380m simning, 18km cykling och 4,2 km löpning.

Jag valde att inte köra med våtdräkt och jag tror nog inte jag hade tjänat speciellt mycket att ha det heller. Tyvärr glömde jag mitt race belt hemma så jag simmade med nummerlappen på bröstet fastsatt på min tri-suit.

Simningen:
Stranden där man skulle simma var väldigt långgrund, så man fick springa en bra bit innan det blev tillräckligt djupt för att man skulle kunna simma. Jag började simma några meter innan de flesta och tappade lite på det.

Låg som två fram till varviningen runt bojen och strax efter den simmade jag om honom. När jag precis hade simmat om så krockade jag in i ett grund med stora stenar, det var märkt med en gul boj men jag såg inte den. Tappade fart och flyt där men kom ändå upp som etta, några sekunder före Matias. Jag gjorde en väldigt snabb växling och fick några sekunder till på Matias som hade våtdräkt att ta av sig.Cyklingen:
Kom iväg bra och kunde trycka på bra efter den korta sträckan på grusväg. Första milen gick på 15:30 det var det mestadels medvind och det kändes väldigt lätt.
Efter det blev det Motvind och sidovind, men kunde ändå hålla ett hyfsat bra tempo och behöll min ledning på cyklingen med ett snitt på ca 38km/h. Men Matias och Mårten låg bara ca 100 meter bakom in till växlingen.

Löpningen:
Växlingen gick bra och kände att jag hade pigga ben, utökade min ledning ganska snabbt.
Löpbanan var väldigt kuperad med små backar överallt och underlaget var gräs hela tiden.
Det kändes riktigt härligt att springa, ingen håll/magsmärta, pigga ben och ohotad ledning.

Sprang i mål på tiden 47:28 dryga 2 minuter från Carléns banrekord och en 3:e bästa tiden genom alla år. Ifjol fick jag 52:20 och kom 6:a, men då låg jag i en väldigt stark cykelklunga, nu cyklade jag ensam.

Formen känns väldigt bra och det ska bli grymt kul att köra nordiska mästerskapen i Malmö nästa vecka! Hoppas jag kommer med en bra cykel klunga och kan vara med och slåss om medaljerna på löpningen.

/Gabriel

2 kommentarer: