Välkommen till min hemsida!

lördag 6 oktober 2012

Säsongssummering

Då var tävlings-säsongen 2012 slut. Och nu har vi vila i några veckor för att sedan dra igång med hård grundträning efter det.

Men först till en annan grej: Igår hade vi ett konditions-test i skolan på idrotten. Det var 3km på en lite kuperad bana längs kanalen. Formen har hållit i sig från Lidingö och jag sprang in på 9:42. Vilket var nytt skolrekord!

Säsongssummering:
Under hösten och vintern hade jag slutat med fotbollen och kunde lägga ner mycket mer tid på speciellt löp-träningen. Jag samlade många kilometrar och la en bra grund inför 2012. Jag började simma med LSF en gång i veckan och utvecklades riktigt snabbt.

I början av året blev det mycket ban-löpning inomhus för att göra en satsning mot IUSM i Göteborg i slutet av Februari. Lyckades ta mig till final där. Misslyckades i finalen enligt mig själv men det blev ändå en fin 5:e plats.

I början av Aprill åkte jag tillsammans med Akele till Portugal på träningsläger i en vecvka. Det blev över 20 timmar träning. varav 13 mil löpning!
När jag kom hem blev jag direkt sjuk och terräng-sm som akele arrangerade var väldigt nära. Jag hade satt upp väldigt höga förväntningar från både mig själv och andra. Att ta en medalj hade jag som ett tydligt mål. Var bl.a med i TV4 innan loppet där jag uttalade mig om det.
Men jag kände att jag inte var i form och sjukdomen fortfarande satt kvar. La mig bakom 3:an i min klass men orkade inte hänga med och stummnade. Tog mig i mål på 8:e plats och var väldigt besviken. Kolla på Inslaget om mig och mina ambitioner innan terräng-sm i TV4: här

Nu låg fokuset mot triathlonsäsongen och jag började träna mer Simning och cykling.
Första loppet var i Hallstahammar. Där blev det en 2:a plats. Och jag följde därefter upp med seger i Arvika.
Jag lyckades ta en plats i Undomslandslaget för att tävla för Sverige i Nordiska mästerskapen i Malmö. Det var nog årets höjdpunkt när jag lyckades ta en 3:e plats där. Jag hade inte riktigt lyckats med att springa snabbt efter cyklingen men i Malmö stämde allt. I Jönköping tog jag ett USM-guld med en grym avslutande löpning.
Dagen efter det loppet åkte jag upp till Stockholm för att springa hem min första sm-medalj i löpning. Det blev ett brons på 2000m hinder.

Vansbrosimningen hade jag kört förra året och då kom jag i på 51:49. I år ville jag såklart se en stor förbättring men det blev det en förbättring med hela 15 minuter!! (36:50) Där fick jag ett kvitto på att simträningen har gett resultat :)

En riktigt bra säsong avslutades med 10 000m på bana och Lidingöloppet. Jag lyckades komma in på riktigt fina 32:46 på 10 000m. Och i Lidingö blev det en 3:e plats i P17 på 34:40 i ett riktigt starkt startfält.

Nu går jag på Triathlongymnasiet och har riktigt bra förutsättningar för att utvecklas till nästa år.
Ser fram imot nästa år och det ska bli kul att se hur mycket man kan utvecklas.
I vinter vill jag springa under 9 min på 3km och simma 400mfr under 5 min. Det är tuffa mål men jag tror jag kan klara det innan nästa säsong.
USM-bronset på 2000mH var en av alla höjdpunkter under året.
  

1 kommentar:

  1. Kul läsning, og fine ambisjoner inför neste sesong!

    Mvh
    Ilona Schouten

    SvaraRadera