Välkommen till min hemsida!

tisdag 31 januari 2017

Ändrade planer och skada

Det har varit ganska tyst från mig under en lång tid. Många kanske tror att jag bara tränat på som vanligt och det allt går bra men tyvärr har inte allt gått som på räls som tidigare. Dels har jag blivit skadad och jag har flyttat hem från Alicante. Ett jobbigt beslut men som kändes som det rätta.

När jag åkte ner till Alicante tänkte jag att det skulle bli ett rejält lyft att få åka utomlands och få statsa på sin idrott. En liten dröm som funnits och som jag ville pröva och nu när jag fick möjligheten tänkte jag att det har kommer jag verkligen ångra om jag inte provar.
Men tyvärr gick det inte alls som jag hade hoppats.

Jag fick först problem med foten. Sedan kom knät och en inflammation bakom knäskålen och jag lyssnade inte tillräckligt bra på kroppen, och skadan blev värre. Det är svårt att säga om det var träningen nere i Spanien som gjorde att jag blev skadad eller om det lika gärna kunnat hända i Sverige. Men hur som helst blev tufft för mig då jag i princip aldrig varit skadad tidigare och nu var jag ordentligt skadad i ett annat land långt bort från säkerheten där hemma. Dessutom trivdes jag inte alls så bra som jag hade trott. Visst var det lite skönt att vara utomlands men ganska snabbt började jag inse att det är inte här jag vill vara.

Men jag tar med mig massor lärdomar från Alicante. Det var spännande att se hur de tränade och hur allt fungerade nere i Spanien. Jag lärde mig dessutom spanska hyfsat bra, vilket man har stor användning av i framtiden. Det är ett bra ställe om man vill studera på varma breddgrader och hålla på med triathlon men för mig funkade det bara inte.

Nu börjar skadan bli bättre. Men det är fortfarande inte helt bra. Det har varit en inflammation bakom knäskålen. Jag har fått byta ut mycket av löp och cykelträning med längdskidor nu när jag varit hemma i Sverige. Vilket har gjort att jag fått in ganska många mil skate och klassiskt. En grymt rolig träningsform och om vintertriathlon(löpning, cykling, längdskidor) kommer in på OS-programmet 2022 kanske det blir mer skidträning framöver ;)

Men vad händer nu då?
Det är det jag också funderat på ett tag nu. Först och främst vill jag bli av med skadan som jag dragit på mig. Jag har återigen Joachim Willèn som tränare. Vi känner varandra bra och han har hjälpt mig att utvecklas och hålla mig skadefri under åren på gymnasiet. Men planen kommer vara att ha en bas i Sverige och sedan åka på träningsläger till olika platser. Det har funkat väldigt bra tidigare.

Jag befinner mig för tillfället på Playitas på Kanarieöarna. På ett landslagsläger med Svenska triathlonförbundet. Vi är ett bra gäng som är här nere med massor lovande juniorer som tränar på riktigt bra. Jag har dock varit väldigt försiktig med löpningen och cyklingen med tanke på skadan.

Men dessvärre har jag dragit på mig en förkylning och har inte kunnat träna alls senaste dagarna. Såklart otroligt surt att vara sjuk på ett läger. Men vad ska man göra...

Nu hoppas jag att jag kan börja träna igen och att skadan försvinner. Och att jag får hålla mig fri från skador och sjukdomar.

/Gabriel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar